Hoe kan ik een gouden handdruk bankspaarrekening openen?

Een gouden handdruk bankspaarrekening (ontslagvergoeding bankspaarrekening) wordt vaak gekozen om een in het verleden ontvangen ontslagvergoeding op te storten. Maar hoe opent u een gouden handdruk bankspaarrekening?

Antwoord

Een gouden handdruk bankspaarrekening kan op verschillende manieren geopend worden. Hieronder worden de meest gangbare manieren omschreven.

  • Rechtstreeks bij de spaarbank, zonder advies (execution only).
  • Rechtstreeks bij de spaarbank, met advies.
  • Via een tussenpersoon, zonder advies (execution only).
  • Via een tussenpersoon, met advies.

Niet bij alle bankspaarrekeningen geldt dat alle hierboven beschreven manieren om een bankspaarrekening te openen beschikbaar zijn. Sommige banken werken bijvoorbeeld niet met tussenpersonen samen, terwijl andere banken juist exclusief via tussenpersonen werken en zelf geen mogelijkheden bieden om direct een rekening te openen. Ook zijn er banken die een advies verplicht stellen terwijl andere maatschappijen alleen een execution only (u moet het geheel zelf doen zonder advies) mogelijkheid aanbieden.

Op banksparen.nl proberen wij bij alle banken en bankspaarproducten inzichtelijk te maken op welke manieren u een bepaalde bankspaarrekening kunt openen. Hierbij geven wij tevens weer wat de kosten van zijn die in rekening (kunnen) worden gebracht bij het openen van de betreffende bankspaarrekening. U kunt daardoor bij uw keuze van de meest geschikte bankspaarrekening rekening houden met de door u gewenste methode om een rekening te openen en de daarbij behorende kosten.

Direct bankspaarrekeningen vergelijken, inclusief kosten en mogelijke manieren van aanvragen