Werkwijze

Werkwijze van NHP BankspaarAdvies

Banksparen.nl is een onderdeel van NHP BankspaarAdvies. NHP vergelijkt alle bankspaarproducten op een voor u overzichtelijke en transparante wijze.

Na de woekerpolisaffaire heft de regering in 2008 het monopolie van verzekeraars op en mogen ook banken producten aanbieden op het terrein van lijfrente en Gouden Handdruk. Veel adviseurs blijven aan de zijlijn staan vanwege de veel lagere beloningen, maar NHP stort zich op de advisering rondom bankspaarproducten en groeit uit tot één van de grootste online vergelijkers (banksparen.nl en banksparen.com).

NHP helpt consumenten bij het kiezen van het juiste bankspaarproduct en verzorgt daarnaast het aanvragen van de bankspaarrekening voor de consument. NHP werkt samen met een groot aantal banken zodat de klanten van NHP zeker kunnen zijn van een goed aanbod.

Voor het bemiddeling (het regelen van het openen van de rekening) brengt NHP een eenmalige vergoeding in rekening van € 199,-. NHP ontvangt géén vergoedingen van banken/financiele instellingen. Heeft u behoefte aan advies? Dan kunt u voor € 99,- een afspraak maken voor een telefonisch adviesgesprek met een Bankspaarexpert van NHP.

Uitgebreide informatie over onze tarieven en dienstverlening

Hoe komt de vergelijking tot stand

Op banksparen.nl vergelijken wij een groot aantal bankspaarrekeningen. Na het invullen van enkele gegevens tonen wij bankspaarrekeningen die interessant voor u zouden kunnen zijn. We tonen deze rekeningen veelal gerangschikt op rente. Indien de rentes van 2 rekeningen gelijk zijn, wordt allereerst gekeken of we een samenwerking hebben met de betreffende aanbieder (daar vindt u een aanvraagmogelijkheid). Aanbieders waar we een samenwerking mee hebben (en waar wij dus voor een u een bankspaarrekening aan kunnen vragen), krijgen voorrang boven aanbieders waar we geen samenwerking mee hebben.

NHP streeft ernaar om de vergelijkingen zo compleet mogelijk te maken. Wij tonen echter niet alle bankspaarproducten die aangeboden worden. Soms wordt hetzelfde product onder verschillende namen en door verschillende partijen aangeboden (zogenaamde white label producten). Wij nemen dan meestal alleen de oorspronkelijke aanbieder (de bank zelf) op in onze vergelijkingen. Daarnaast kan het voorkomen dat bepaalde maatschappijen hun rentes en/of voorwaarden zelf niet publiceren. Als het voor ons onmogelijk is om de rentes en voorwaarden te volgen, dan kunnen wij het product niet opnemen. Alhoewel wij er naar streven om onze overzichten zo compleet mogelijk te maken, kan het dus voorkomen dat de vergelijking niet volledig is.

Of wij een product wel of niet opnemen staat los van het feit of wij een samenwerking hebben met een aanbieder. Aanbieders waar we geen samenwerking mee hebben nemen we indien mogelijk ook op in onze vergelijkingen, zodat u een goed beeld krijgt van welke producten er verkrijgbaar zijn.

Voor de getoonde informatie en gegevens op de website maken wij gebruik van betrouwbare bronnen zoals de websites van de op de site vermelde banken / maatschappijen. Zie ook onze disclaimer.

Wilt u contact met ons, bekijk dan onze contactpagina.