Hoe kan ik een pensioen bankspaarrekening openen?

Een pensioen bankspaarrekening openen om daarop spaargeld in te leggen is een veilige, verstandige en vaak belastingvriendelijke manier om aanvullend pensioen op te bouwen naast uw reguliere pensioen. Maar hoe open je een pensioen bankspaarrekening?

Antwoord

Een pensioen bankspaarrekening om aanvullend pensioen op te bouwen, kan op verschillende manieren geopend worden. Hieronder worden de meest gangbare manieren omschreven.

  • Rechtstreeks bij de spaarbank, zonder advies (execution only).
  • Rechtstreeks bij de spaarbank, met advies.
  • Via een tussenpersoon, zonder advies (execution only).
  • Via een tussenpersoon, met advies.

Bovenstaande manieren om een bankspaarrekening te openen worden niet bij alle bankspaarrekeningen aangeboden. Sommige banken werken bijvoorbeeld niet met tussenpersonen samen, terwijl andere banken juist alleen via tussenpersonen werken. Ook zijn er banken die een advies verplicht stellen en execution only niet aanbieden (en vice versa). Op banksparen.nl proberen wij bij alle banken en bankspaarproducten inzichtelijk te maken op welke manieren u een bepaalde bankspaarrekening kunt openen. Hierbij geven wij tevens weer wat de kosten van zijn die in rekening (kunnen) worden gebracht bij het openen van de betreffende bankspaarrekening. U kunt daardoor bij uw keuze van de meest geschikte bankspaarrekening rekening houden met de door u gewenste methode om een rekening te openen en de daarbij behorende kosten.

Uitgebreide informatie over pensioen opbouwen via banksparen
Direct banksparen vergelijken voor extra pensioenopbouw